eboosterfuelsaver

eboosterfuelsaver

Thursday, 9 June 2011

Apakah EBOOSTER FUEL SAVER?


Apakah ebooster ?
Ebooster ialah singkatan untuk electrolytic gas booster. alat ini menghasilkan gas hydrogen dan oksigen melalui proses elektrolisis iaitu penguraian molikul air menjadi gas. gas ini disedut oleh tekanan rendah di throttle untuk membantu pembakaran yang kurang efisien.


Generasi ke 2 - Ebooster Tank lebih besar dan menyimpan kapasiti air yang banyak.

What ebooster?
 Ebooster is an acronym for electrolytic gas booster. This device produces hydrogen gas and oxygen through electrolysis is the decomposition of water molecules into gas. This gas is drawn by low pressure in the throttle to help the less efficient combustion.

E-Booster dipasang pada MYVI 1.3 M


ebooster什么

 Ebooster电解增压器的缩写。该装置通过电解产生氢气和氧气,水分子分解成气体这种气体绘制在油门,以帮助燃烧效率较低的压力。


DAPATKAN SEKARANG
EBOOSTER FUEL SAVER
Dapatkan  Kit Ebooster Fuel Saver Dengan Harga RM280.00

SMS " NAMA , JENIS KENDERAAN, ALAMAT" dan HANTAR ke 0126224363

Konsep Penjimatan EBOOSTER FUEL SAVER

Enjin yang anda miliki bernama Internal Combustion Engine (ICE) dan kebanyakkannya hanya 30% efisen dan ini bermakna 70% dari tenaga yang berada dalam petrol / diesel anda terbuang
Ebooster Fuel Saver Yang Dipasang Pada Satria Neo 1.6 A

Buktinya, cuba anda hidu bau ekzos kenderaan, ianya berbau tengik iaitu bahan api yang tidak terbakar dan ianya adalah pencemaran. Cara yang betul untuk mendapatkan penjimatan ialah dengan menambah efisiensi enjin iaitu mendapatkan pembakaran sempurna. Dengan sedikit suntikan E-GAS ke kebuk pembakaran bersama-sama udara yang masukakan membantu pembakaran 'flame spread' kerana hydrogen mempunyai kuasa 3X lebih besar dari petrol/diesel. Apabila enjin mempunyai kuasa yang cukup untuk menangani beban, maka ECU kenderaan akan membuat adjustment untuk mengurangkan penggunaan petrol ditentukan oleh 'pulse width' iaitu berapa lama petrol harus disembur dan ini ditentukan oleh throttle pressure system (TPS). Jika enjin anda mempunyai cukup kuasa, maka anda hanya perlu menekan sedikit untuk membuka TPS.(Kurang tekan pedal minyak untuk kuasa yang sama).

Begitu juga enjin diesel dan karburetor, anda akan kurang menekan pedal minyak untuk mendapatkan kuasa. Namun begitu fuel injection mempunyai kelebihan iaitu semburan 'fuel automization' dimana semburan lebih sempurna berbanding karburator yang menggunakan kaedah 'venturi'. Oleh itu penjimatan paling ketara adalah pada kenderaan Elektronic Fuel Injection

Pemasangan EBOOSTER FUEL SAVER

Pemasangan Pada Kenderaan "FUEL INJECTION"

Pemasangan Pada Kenderaan "KARBURATOR"


Pemasangan Pada Satria NEO (Close Up):

Langkah 1 :
Cari Tempat Yang Sesuai Untuk Meletakan "EBOOSTER Tank"  (dekat dengan bateri) , diikat dengan menggunakan braket.
Langkah 2 :
Drill satu lubang pada engine breather hose (pastikan lubang jangan loss) dan dimasukkan hose putih ke dalamnya sehingga dekat dengan throttle (pastikan jangan terkena pada throttle)

Langkah 3 :
Pemasangan water trap

Langkah 4 :
Wiring - wayar negatif (-) tumpang pada skru body @ negatif bateri.
             - wayar positif (+) supply dari wiper.

Langkah 5 :
Masukan Air suling yang telah dicampur dengan katalis (1litter), kalau tidak sampai ke aras tanda MAX tambah air suling biasa sahaja.
Cara Penyediaan air suling + katalis ---> Penyediaan Air suling + Katalis

PERHATIAN :
Penyediaan AIR SULING + KATALIS hanya dilakukan pada peringkat
PEMASANGAN sahaja (1st time only).

** sekiranya air dalam " EBOOSTER TANK" kurang, anda hanya perlu tambah AIR SULING BIASA sahaja

** sekiranya berlaku perubahan warna pada air kepada warna hijau/kuning/coklat sila tukar air tesebut dengan bancuhan AIR SULING + KATALIS sekali lagi.



Penyelenggaraan EBOOSTER FUEL SAVER

Penjagaan Air :

Aksesori

Uninstall Ebooster

Membuat Air Baru
FAQ (Frequently Asked Questions )




Pemasangan EBOOSTER FUEL SAVER ( BUKTI )

Testimoni Pengguna EBOOSTER FUEL SAVER




  • Sharulkhang Khang
    saya pakai toyota innova dgn memasang booster saya jimat rm 30- rm 40 setiap kali balik kmpung di Kelantan. Kereta lebih pikat maka lebih cepat smpai.Saya rasa macam boleh berulang alik setiap hari n.sembilan- kelantan dgn memakai booster.
    Dulu sy pakai kereta iswara 1.3 m,skrg ada erzeki lbh pakai persona 1.6 m,enjin campro,yg saya hairan persona saya tu dia punya power memang lembab,rasa mcm bawa 1.3 plk,memang x ada kepuasan memandu,tp skrg sejak menggunakan hydrogen barulah sy tahu kepuasan memandu kereta 1.6,rasa mcm 2.0 plk,bkn soal laju yg menjadi pokok utama,tp soal kepuasan memandu,sungguh berbeza seblm dan selepas menggunakan hydrogen,cubalah kalau nk tahu,alah membeli menang memakai.TQ
    tq Mr Josmi Che Othman . pelaburan yg cukup bijak utk kereta dgn hydrogen booster. Apa yg boleh diharapkan dari Proton Saga BLM 1.3 A?
    Naik bukit Grik, berani tak berani nak potong kereta lain... lori boleh la potong...
    Naik hiway duduk lane kiri jer... ada lori baru potong...
    Kalo sesekali nak memotong, tekan la minyak sampai habis, tp x tentu lg sempat potong ke tak..
    Mac 2010 - install hydrogen booster
    perbezaan ketara... engine become smoother, paling best.. WOW!! kereta makin pick-up. naik bukit grik, tak risau lagi ..lancar je engine, nak motong kat hiway lagi la tak der masalah...
    jimat minyak... tak perasan sebab sebelum ni pun x never checked...
    tq skali lagi MR HYDROGEN BOOSTER... "hati2 dijalanraya"
    WSU4892 Pesona telah berjalan 500KM lebih setelah memasang Ebooster dengan pengisian penuh minyak petrol RON95.
    terbaru.... pegawai dari PPD Hulu Selangor memerangkap ahli berdaftar persatuan Estima telah install e-booster malam tadi..... wah terperanjat dia... ekzos menitik air....
    dan langsung tiada bau petrol kat ekzos...terus berjanji untuk mempromosi untuk semua ahli..... bravo bro....
    Saya pernah guna HHO + MAP efi. Balik dr Alor Star ke Kemaman = 500km .Isi minyak dalam ><35 liter.Masalahnya MAP itu dah ganggu komputer box ,so kena cabut. Jadi guna HHO shj . (T / Avanza)


Cepat Dapatkan Kit EBOOSTER FUEL SAVER sekarang!!!!  SMS
" NAMA,JENIS KENDERAAN, ALAMAT" dan hantar ke 0126224363

Kit Ebooster Fuel Saver - RM280.00